Voorstellen

Hallo, ik ben Maaike IJdema-Vaes, 36 jaar jong(03-10-1986).
In 2005 ben ik gaan werken als pedagogisch medewerkster op het kinderdagverblijf.
Na 3,5 jaar op één locatie gewerkt te hebben was ik toe aan een nieuwe uitdaging.
Deze uitdaging ben ik aangegaan per 2 februari 2009 door de deuren te openen van mijn eigen kinderopvang.
Zo kan ik mijn eigen werkwijze aanhouden.
En na al heel wat jaren ervaring en tevreden ouders was ik zelfverzekerd genoeg om te weten dat deze capaciteiten in mijn zitten.
In mijn vrije uren heb ik geregeld in mijn oude kleuterklas geholpen en in de avonduren paste ik bij gezinnen op. Nadat ik mijn D.H.B.O (SPW4+Havo) heb behaald ben ik begonnen aan de Pabo.
Tijdens deze opleiding kwam ik tot de ontdekking dat ik mij liever wilde specialiseren in de opvang/begeleiding van kleine kinderen.
Inmiddels heb ik diverse cursussen gedaan zoals: ‘’Kijk baby/dreumes/peuter ,Vroegtijdige voorschoolse educatie, Psychologie,Omgaan met ouders, Risico-Inventarisatie, Kijken naar kinderen,Ontwikkeling van het kind 0-13 jaar, Spel en Speelgoed’’ , Baby inzicht, Pedagogisch beleidsmedewerker om mij verder te verdiepen in de ontwikkeling van het kind en de kwaliteit van de opvang continue te verbeteren.
En ontwikkeling staat niet stil en zo zal ik elk jaar trainingen blijven volgen om mijzelf up to date te houden qua kennis en wetgeving.
En natuurlijk leren we ook veel van de diversiteit van de kinderen die afgelopen jaren de revue zijn gepaseerd.
Verder ben ik getrouwd(09-09-09) met Niels IJdema, overdag werkt hij en na zijn werk komt hij even gedag zeggen in de opvang.
Samen hebben wij 1 zoon genaamd Jeremy(11-08-2011) die is inmiddels erg zelfstandig maar komt soms nog wel gezellig met ons spelen.
Ook hebben wij nog een hondje :Gizmo (Chihuahua) , die komt graag even buurt bij de kindjes.
En zo leren kinderen omgaan met mens en dier.